Blog

Ce NU vei fi intrebata la un interviu de angajare in videochat

In incercarea de a ghici ce intrebari te vor pune in dificultate la un interviu de angajare pentru postul de model videochat, vei fi surprinsa sa constati ca lucrurile vor decurge mai bine decat te-ai fi asteptat. Dar inainte de a intra in starea de panica, poate ca ar trebui sa stii pe angajatorul tau nu il intereseaza, in niciun caz:

Te trezesti dimineata
Programul modelelor videochat este unul flexibil, ceea ce inseamna ca acestea au libertatea de a-si alege intervalele orare intre care isi vor desfasura activitatea. In plus, multe dintre acestea lucreaza in ture de noapte, datorita fusului orar distinct in raport cu tarile in care sunt vizionate, ceea ce inseamna ca angajatorii nu sunt interesati ca tu sa fii o persoana matinala. Si clubbing-ul poate fi o experienta care te ajuta sa ramai efervescenta pe timpul noptii!

Obiectivele anterioare
Aratati ca obiectivele si asteptarile carierei sunt aliniate la modul in care se desfasoara cariera in prezent. Evitati doua lucruri: nu dati un raspuns care sa arate ca nu aveti nicio idee despre ceea ce doriti in viitor si nu dati un raspuns care sa arate ca nu sunteti multumite de postul pentru care aplicati. Pe angajator il intereseaza cum vedeti lucrurile acum, nu obiectivele pe care le-ati avut in trecut si care nu s-au indeplinit, fiindca este clar vorba despre o alegere gresita a carierei. Mizati pe prezent si accentuati care sunt actualele obiective si ce asteptari aveti de la noul job.


Abilitati de leadership

Videochatul este despre colegialitate si spirit de echipa. Intr-un studio nu veti intalni manageri cu patos de conducere, ci mai degraba oameni dornici sa va inspire si sa va motiveze zi de zi. Chiar daca ati avut in trecut de-a face cu un post in care conduceati o echipa, spre exemplu, nu va aventurati prea tare in a sublinia aceasta pozitie. Nu uitati ca acum este vorba de o noua cariera, ca nu aveti experienta in domeniu si ca altii sunt cei care va vor conduce pe voi. Totusi, modelele videochat au sanse reale de avansare, astfel ca poti deveni, candva, un manager renumit in acest domeniu.


Ce te deranjeaza la colege

Activitatea modelelor videochat presupune ca acestea performeaza din confortul propriilor dormitoare. Astfel, cum fiecare model beneficiaza de un cadru privat si intim, este dificil sa apara discutii sau controverse legate de avantajele sau beneficiile fiecareia. Desi la fostul loc de munca te-ai confruntat cu invidia si barfele colegelor, in videochat, modelele au sanse egale de reusita, ceea ce inseamna ca vei uita de neplacerile cu care te confruntai in trecut.

Cum tratezi presiunea
Atunci cand lucrurile devin intense, companiile doresc angajati care pot face fata stresului cu gratie si usurinta. Totusi, in videochat lucrurile nu sunt deloc complicate, astfel ca modelele nu sunt supuse unor situatii de criza sau presiune. Machiajul este retusat imediat de echipa de make-up artisti, parul stilizat de stilisti, iar pentru restul, trainerii va stau la dispozitie. Asadar, totul e roz si roz sunt toate pentru un model videochat!

Iti este teama de primul interviu in videochat? Nu ai niciun motiv sa pui raul inainte! Uita de intrebarile incomode si ofera raspunsuri cat mai naturale. Desi experienta in domeniu nu este un criteriu de angajare, studiourile vaneaza tinerele dornice sa se afirme si sa se implice intr-o cariera atat de promitatoare.