Blog

Industria in care se castiga bine si fara studii superioare

Studiourile de videochat au nevoie de femei, nu de colectii de diplome de agatat in sala de sedinte. In ciuda acestui adevar evident, multe femei car ar fi candidatele perfecte pentru posturi importante nu aplica din cauza cerintelor educationale pe care nu le indeplinesc, chiar daca alte experiente si abilitati le-ar face sa se potriveasca perfect.

Acest fenomen este mai evident in unele industrii decat altele. Potrivit unui studiu realizat de curand in Romania, in timp ce 67% dintre modelele de videochat nu au studii superioare, doar 16% dintre persoanele angajate in aceste beneficiaza de o certificare, insa ce nu le este de folos in aces domeniu.

Aceste tipuri de cifre prezinta diferenta dintre ceea ce companiile cred ca doresc si ceea ce au cu adevarat nevoie. Adevarul este ca modelele fara diplome pot sa-si desfasoare activitatea la fel de bine ca cele care detin diplome. In programul de training pe care studiourile de videochat il ofera pentru a pregati candidatele pentru activitatea ce va urma, diferentele de performanta sunt spulberate prin puterea ambitiei si pasiunii pentru aceasta meserie.

Din nefericire, studiile superioare sunt luate in calcul de specialistii in resurse umane, astfel incat candidatii de pe o piata competitiva de locuri de munca trebuie sa invete cum sa iasa in evidenta atunci cand nu beneficiaza de un program de studii superioare. Urmand aceste patru sfaturi, persoanele fara diploma isi pot demonstra valoarea pentru potentialii angajatori:

Gaseste o modalitate prin care poti substitui lipsa studiilor
Daca CV-ul tau nu indeplineste cerintele educationale, gandeste-te creativ la alte modalitati de a va distinge. O optiune buna ar putea fi un portofoliu cu fotografii profesionale care sa sustina abilitatile cerute de un studio de videochat, cum ar fi aspectul fizic si curajul de a poza in orice context.

Intelege aspectele pe care compania ar dori sa le imbunatateasca
Daca totul la acest potential angajator mergea perfect, nu ar fi nevoie sa mai angajeze pe nimeni. Poti face niste cercetari pentru a afla de ce are nevoie compania, apoi furnizati solutii potentiale la problemele pe care acest rol le-a propus sa le solutioneze. Uneori, aceasta inseamna rezolvarea unei probleme pe care compania nici macar nu o cunoaste. Daca aveti experienta intr-o zona in care compania nu exceleaza, evidentiati oportunitati potentiale.

Demonstrati o capacitate de invatare in faza de training
Studiourile de videochat au nevoie de modele care stiu despre ce este vorba in aceasta meserie inca din prima zi si isi pot perfectiona abilitatile in 30 de zile sau mai putin. Directorul unui studio de videochat din Bucuresti a declarat pentru o publicatie de renume ca angajeaza mai mult pentru o personalitate si o mentalitate de crestere decat un anumit set de competente, considerand ca pasiunea, curiozitatea si dragostea pentru a invata impreuna pot fi mai importante decat experienta anterioara a unei persoane.

Construieste-ti o retea profesionala
Descopera unde ti-ai dori sa ajungi, apoi contureaza-ti traseul pe care ar trebui sa il parcurgi. Participa la evenimente de networking, intalniri, ateliere de dezvoltare a carierei si alte evenimente la care participa liderii industriei. La nevoie, LinkedIn si la alte retele sociale va vor fi de folos in a va evidentia cu sau fara studii superioare in industria de videochat.