Blog

Prejudecatile sociale iti limiteaza dezvoltarea personala

Societatea este locul in care ne nastem, crestem si invatam multe lucruri. Cand vine vorba de prejudecati, acestea nu intarzie sa apara, mai ales in randul femeilor. Cu toate ca statutul femeii a evoluat de-a lungul timpului, de cele mai multe ori intalnim situatia in care alegerile unei femei sunt condamnate de catre cei din jur.

Luam ca exemplu meseria de videochat care intr-un fel sau altul incat este un subiect tabu pentru multi din societatea noastra. Faptul ca inca nu accepta acest job ca pe o normalitate este din cauza mentalitatii pe care se bazeaza intreaga societate. Desi nu este nimic gresit in a face videochat, discutia nu poate fi deschisa cu oricine.

Multe persoane se simt stanjenite atunci cand se abordeaza acest subiect, desi ar trebui sa privim lucrurile ca pe o normalitate. Este vorba de un job in domeniul online in care femeile discuta online cu membrii din platforma, astfel incat sa obtina venituri din acest serviciu. Modul in care se desfasoara fiecare sedinta depinde de model, dar si de asteptarile admiratorului.

Invata sa nu lasi societatea sa te dicteze sau sa te influenteze in luarea unor decizii. Te-ai gandit sa lucrezi in videochat? Atunci, nu mai sta pe ganduri. Este vorba de tine si de dezvoltarea ta pe plan financiar, dar si personal si nu trebuie sa te impiedice nimic in a obtine ceea ce iti doresti.

Desi avem impresia ca suntem independent si ca facem lucrurile asa cum le drim, nu este general valabil. Cel mai probabil, inainte de a face un gest ne gandim c ear spune cei din jurul nostru sau cum putem ascunde mai bine trecutul nostru.

Nu trebuie sa te rusinezi pentru deciziile luate in trecut sau pentru felul in care ai ales sa faci lucrurile. Fericirea noastra consta in ceea ce ne face sa ne simtim impliniti, nu in eticheta pe care societatea are obiceiul de a o pune pe fiecare membru al ei.

Persoanele care te cunosc cu adevarat iti vor intelege alegerile si deciziile, chiar daca acestea sunt iesite din tipar, create de altfel tot de catre noi. Invata sa te pui pe primul loc si alege ceea ce te multumeste.